VELKOMMENLOKALERKALENDERKONTAKTSPONSORERKULTURCENTERUDSTILLINGER
 
OMBYGNING
INDVIELSE
FORMANDENS TALE
LOGO

Indvielse af Kulturcenter Østsalling

Efter den store ombygning af den gamle sognegård
var der indvielse lørdag den 7. august 2004

Revy Spisning Ta_selv_bord Klovn jquery lightbox for joomlaby VisualLightBox.com v5.9

Lørdag d. 7. august 2004 var en stor dag for alle os, der havde været en del af teamet omkring Breum Sognegårds forvandling fra sognegård til kulturhus.
Navnet på kulturhuset - Kulturcenter Østsalling - var allerede valgt blandt flere forslag inden åbningsdagen.

Kl. 9.30 indtog spejderne skolegården, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. De havde arrangeret forskellige aktiviteter for børnene og sørgede også senere for pølser med brød, sodavand og slik,
men de var ikke de eneste, der sørgede for liv i skolegården.

Kl. 10.00 underholdt klovnen fra Cirkus Charlie (Cirkusdirektør Ejnar Trie) i bagende solskin til stor morskab for både børn og voksne.

Kl. 11.00 kom holdet bag Breum Revyen på scenen inde i kulturcenteret med den del af revyen, der relaterer til det, der er foregået i den tid, Breum Sognegård har bestået.
Det fremkaldte en del latter og klapsalver fra salen.

Kl. 12.00 kom det store øjeblik, hvor borgmester Flemming Eskildsen greb den gyldne saks fra fløjlspuden og klippede den røde silkesnor over for endelig at erklære Kulturcenter Østsalling for åbent.
I sin indvielsestale brugte Flemming Eskildsen bl.a. et omskrevet Churchills citat: "Sjældent har så mange gjort så meget for så mange". Han roste ildsjælene bag projektet og så resultatet som et bevis på, at når ildsjæle tager fat, så lykkes tingene.
Blandt øvrige talere var Bruno Sørensen (formand), som i alle indlægene, blev fremhævet som den bærende kraft (se hans tale andetsteds på hjemmesiden).
Bjarne Pedersen (kasserer) var også blandt talerne og én af de personer, der blev fremhævet, bl.a.
på grund af hans arbejdsindsats og engagement i forbindelse med projektet.
Øvrige talere var Jens P. Hedevang, Breum, Gorm Wæhrens, Breum Skole samt medlem af Kulturcenter Østsalling's bestyrelse, Morten Enggaard, som også var ordstyrer.

Kl. 13.00 var Kulturcenter Østsalling vært ved en buffet bestående af kartoffelsalat, grøn salat og små lune frikadeller, samt efterfølgende kaffe og te.

Kl. 14.00 var revyholdet klar igen med den afdeling, der satte fokus på ombygningsperioden og de personer, der havde gjort sig lidt uheldigt bemærket, eksempelvis "Arbejdsformidlingen"
(Birthe, Irene og Karen), som kunne nikke genkendende til indslagene, som var tilsat lidt ekstra "krydderi".
Helt igennem en flot revy, som blev fremført af Leif Christensen, Åse Dalgård, Villa Andersen og Hans Nielsen. Stort bifald!

Det var afslutningen på en dag, hvor ca. 400 mennesker deltog i indvielsen og så det nyrenoverede kulturcenter, hvor de efterfølgende nød maden og drikkevarerne, som Breum Borger og Landboforenings bestyrelse serverede. Det var også en dag, hvor bestyrelsen modtog gaver til kulturcenteret i form af stenfigur, avisholder, ur, billeder, blomster, gavekort og pengegaver.

 


Kulturcenter Østsalling    M. P. Stisens Vej 2    Breum    7870 Roslev